Légiutas-kísérő felvételire felkészítő képzés

Többen kérdeztétek, hogy meglévő, légiutas-kísérő alapképzési tevékenységünk mellett miért nem foglalkozunk légiutas-kísérő felvételre történő felkészítéssel is? Szakmai vezetőink egyetértésével úgy döntöttünk, hogy tevékenységi körünket kibővítve, bevezetjük az általatok igényelt képzést.

Miből áll a képzés, mit nyújtunk?

A tematika kialakításakor arra törekedtünk, hogy a légitársaságok felvételi kiválasztási folyamatainak legjellegzetesebb elemei kerüljenek bemutatásra, ezekre történik a felkészítés.

A felkészítés elemei:

 • Első alkalom: 2x5 órás kommunikációs tréning (Két nap.)
 • Második alkalom: 5 órás (Egy nap.) Interjúfelkészítés feladat többek közt - bemutatkozó szöveg és önéletrajz átadás, önéletrajz készítés – 5 óra
 • Harmadik alkalom: 5 órás (Egy nap.) Smink, frizura, ruházat, megjelenés – felkészítés az állásinterjúra, fotózás a fent oktatott szempontok szerint (igazolványkép – teljesalakos, állókép)

Részletesen a képzésről:

 • A tréning során bemutatásra kerülnek az alapvető kommunikációs technikák. Ennek célja, hogy tudatosítsa az érdeklődőkben a kommunikáció kiemelt fontosságát a légiutas-kísérő szakmában. Bemutassa, a kommunikáció szerepét a csapat munkában, és megismertesse, mit jelent az, hogy „egy nyelvet kell beszélnünk”.
 • Célja továbbá, hogy hozzásegítse az állásinterjúra készülőket a helytelen kommunikációból adódó hibák kiküszöböléséhez.
 • Szituációs gyakorlatokat végzünk, majd a csoportos kiválasztási folyamat gyakorlatainak sajátosságaival ismertetjük meg a jelentkezőket.
 • Rámutatunk a felvételi folyamat mindent eldöntő pillanataira, javaslatot teszünk az önéletrajz szerkesztés szabályaira. Felkészítjük a jelölteket az önéletrajz átadás és bemutatkozás perceire.
 • Öt órás felkészítés során mindkét nem képviselői gyakorlati tanácsokat kapnak a légiutas-kísérő munkához szükséges smink, frizura viselet tekintetében. Profi smink-szakember segítségével, egyénre szabott tanácsadással készülnek a jelöltek az interjúra, az önéletrajzhoz szükséges igazolványkép és teljesalakos a fotózásra.
 • Ezután kerül sor a profi fotós által készített igazolvány és teljes alakos képek elkészítésére. Az itt készült képek mind digitális formában, mind papíralapon a jelöltek rendelkezésére lesznek bocsájtva. A fotók alkalmasak az önéletrajzhoz történő becsatolásra.

Kik vesznek részt a képzésben?

 • A tréninget nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kommunikációs tréner és légiutas-kísérő oktató vezeti.
 • Az egyénre szabott smink és hajviselet kialakításával vezető sminkes tréner-szakoktató foglalkozik, ad tanácsot.
 • A fotókat profi fotós készíti profi környezetben.

Kiből lesz jó légiutas-kísérő?

Aki megfelelő én-képpel rendelkezik, jó megjelenésű és fellépésű, jól irányítható, magabiztos, kedves, szolgáltatói alkat. Fontos a jó kommunikációs készség magyar és angol nyelven. Jól tűrje a stresszt.

Jelentkezz felvételi előkészítő képzésünkre most!

Open Form
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Contact us
Hide Buttons